Equip “A”

Després de més de tres anys de funcionament dels GIED de bàsquet per a discapacitats intel•lectuals de les Escoles d’Educació Especial l’Heura i el Crespinell a Terrassa, a petició d’alguns dels familiars dels usuaris més avançats d’aquests grups, es va crear l’octubre de 2008 un equip de competició que va començar disputant alguns partits amistosos de tanteig.

El mes d’octubre de 2008, l’equip es va inscriure en una competició organitzada pel Consell Esportiu Escolar de Barcelona (CEEB), en la qual va quedar campió el juny de 2009, havent perdut només un sol partit.

Durant la temporada 2009-2010, va començar a competir a la 3a divisió de la Federació ACELL. En la mateixa temporada va aconseguir guanyar el Campionat de Catalunya, la Lliga Catalana i la Copa Catalana de la seva categoria, sense perdre cap partit en cap d’aquestes competicions.

A la temporada 2010-2011 va quedar campió de la 2a divisió B de la Lliga Catalana. Va quedar 5è classificat de la 2a divisió absoluta en la Copa Catalana i 2n. Classificat en la seva categoria del Campionat de Catalunya disputat a Reus. També va quedar primer del torneig amistós organitzat per la Fundació Encert a Barcelona.

La temporada 2011-2012 va aconseguir l’ascens a la 1a divisió catalana, després de classificar-se primer en el seu grup. Va aconseguir un 4t. Lloc en la Copa Catalana i 6è. Lloc en el Campionat de Catalunya de Blanes, en el qual ja va participar amb equips de primera divisió. Igualment, va participar en el torneig de l’Associació Encert i en la Festa de l’Esport Adaptat que organitza el C. E. Horitzó.

En la temporada 2012-2013 l’equip va aconseguir un 5è lloc en la Lliga Catalana de 1a divisió de la federació ACELL. Però l’èxit més rellevant va ser quan va quedar Campió de Catalunya del grup G-2 en el torneig disputat a la ciutat de Blanes. En Copa Catalana es va classificar en 4a posició de la 1a divisió. També va participar en el torneig del Garraf i va disputar dos partits amistosos inclusius contra l’equip infantil del C. B. Sant Pere de Terrassa.

La temporada 2013-2014 l’equip es va quedar a una sola cistella de proclamar-se Campió de la Lliga Catalana de 1a divisió, classificant-se finalment en 3r. Lloc. En el Campionat de Catalunya disputat a la ciutat de Badalona es va classificar en 4rt. Lloc. Va participar en el torneig del Garraf quedant en 3a posició i es va proclamar campió del torneig de la Seu d’Urgell. En la Copa Catalana va quedar en 3a. posició.

Durant la temporada 2014-2015 l’equip queda 4rt. classificat de la Lliga Catalana de 1a divisió i 3er. classificat en la Copa Catalana. El més destacat, però, és que queda Campió de Catalunya absolut de 1a divisió en el campionat celebrat a Blanes el mes de març de 2015. També es proclama vencedor del torneig de la Seu d’Urgell el mes d’abril de 2015.

En la temporada 2015 -2016 l’equip assoleix la seva millor classificació en la 1a edició de la Lliga Catalana Preferent Voluntaris La Caixa, en la que queda segon, després de disputar la Final Four a Mataró, en perdre contra el SESE Chicago. Degut a aquesta competició, l’equip no disputa Copa Catalana. En el Campionat de Catalunya de Vilanova, el conjunt de Francesc Cañada queda 5è classificat. Guanya els tornejos de La Seu d’Urgell i de Rubí i queda 4rt. classificat en el Torneig de Mataró.

En la temporada 2016-2017 l’equip A juga la Lliga Preferent Voluntaris La Caixa en la seva 2a edició, quedant 2on. de la Fase Regular. No assisteix a la Final Four de Sant Cugat per qüestions internes. En el Campionat de Catalunya celebrat a Sant Just Desvern l’equip es classifica en 3er. lloc. Guanya el Torneig de la Seu en la seva categoria i també queda campió de la Festa de l’Esport Adaptat (torneig inclusiu) al guanyar el Cadet del C. B. Sant Jordi. L’equip també va estar convidat al Torneig que organitza l’escola Regina Carmeli de Rubí. A finals de la temporada l’equip sofreix nombroses baixes de jugadors i s’ha de reinventar. Aquest fet provoca que deixi de competir en la Lliga Preferent per passar a competir a 1a divisió del CEM Mundet.

La temporada 2017-2018 marca un punt d’inflexió en el tarannà de l’equip A de bàsquet, ja que 6 jugadors dels 9 que integraven el conjunt van deixar-lo. A més, també va deixar l’equip el seu entrenador Cesc Cañada. Tot i això, es va procedir a reestructurar-lo passant algun jugador de l’equip B i va abandonar la Lliga Preferent per inscriure’l a la 1a. divisió de la Lliga Catalana, que disputava els seus partits en règim de concentració del CEM Mundet de Barcelona.

El nou equip va tenir un comportament excel.lent durant tota la temporada i va quedar Campió de Lliga de 1a. divisió i 2on. classificat en la Copa Catalana. En el Campionat de Catalunya d’Igualada va quedar 2on. del Grup 4 i en el Torneig de La Seu d’Urgell va quedar 3er. al caure davant del Fedamar Joventut en la semifinal. Va tancar la temporada com a campió del Torneig Fem de Mataró.

La temporada 2018-2019 vé marcada per les lessions de jugadors importants. L’equip baixa el seu nivell i torna a la 2a divisió de la qual queda campió de Lliga Catalana i Campió de Copa Catalana, aconseguint un doblet històric. A més, el conjunt dirigit per Sara Zabalgo aconsegueix un segon lloc en el torneig de la Seu d’Urgell i un altre segon lloc en el torneig FEM-UEM de Mataró. En el Campionat de Catalunya celebrat a Mataró l’equip aconsegueix també el 2n. lloc del Grup 4.

La temporada 2019-2020 és la més complicada de la història del club degut a la pandèmia de la COVID 19, que fa tancar durant molts mesos les instal.lacions esportives i dificulta els entrenaments i les competicions que organitza la Federació ACELL. L’equip A es classifica en 2on. lloc de la Lliga Catalana de 1a. Divisió. La Copa Catalana i els altres tornejos resten sospesos per la pandèmia.

La temporada 2020-2021 no comença fins ben entrat el mes d’abril de 2021. Es fa una Lliga Catalana comprimida en la qual l’equip A de bàsquet queda campió de 1a. divisió, guanyant els primers 4 partits i perdent els dos últims, quan ja era adjudicatari del títol. No es celebra cap més competició en la temporada.

El primer torneig de la temporada que disputa l’equip “A” és el Campionat de Catalunya de Balaguer, on es classifica 2on. del grup G5. En la Copa Catalana de 1a. divisió es classifica en el lloc 3er i en la Lliga Catalana ho fa com a sotscampió. A més, participa en el torneig Open de Mataró del qual queda campió.